February 10, 2015

Chocolate Chip & Macadamia Cookies





Ingredients:

  • 60-70g dark chocolate
  • 50g macadamia nuts
  • 250g spelt flour
  • 50g soy milk (unsweetened)
  • 150g cane sugar
  • 100g margarine
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp ground vanilla
  • a pinch of sea salt

Instructions:

  1. Preheat the oven. (400°F)
  2. Chop chocolate and nuts into medium-sized chunks.
  3. Mix flour, sugar, margarine, baking powder, soy milk, salt and vanilla in a bowl and work into a nice dough.
  4. Add chocolate and nuts.
  5. Form little balls and flatten them to form cookies. Place on a baking sheet.
  6. Bake in the oven for about 15 minutes.
  7. Then cool, or enjoy when they are still warm!




---------------------------------------------------------------------------------

German recipe:

Zutaten:
  • 60-70g Zartbitterschokolade
  • 50g Macadamianüsse
  • 250g Dinkelmehl
  • 50g Sojamilch
  • 150g Rohrzucker
  • 100g Pflanzenmargarine
  • 1 TL Backpulver
  • 1 Prise Meersalz
  • 1/2 TL gemahlene Vanille
Zubereitung:
  1. Backofen auf 180°C Ober-/ Unterhitze vorheizen.
  2. Schokolade & Macadamianüsse grob hacken.
  3. Mehl, Zucker, Margarine, Backpulver, Sojamilch, Salz und Vanille in einer Schüssel zu einem glatten Teig verarbeiten.
  4. Nüsse & Schokolade unter den Teig heben.
  5. Den Teig in kleine Kugeln formen, etwa auf 1cm platt drücken und auf ein Backblech mit Backpapier legen.
  6. Im Ofen ca. 15 Minuten backen.
  7. Abkühlen lassen, oder noch warm genießen! 

No comments:

Post a Comment