February 02, 2015

Vegan Nutella





























I used to be a huuuge Nutella lover! So when I found this recipe for a vegan version, I was all in! :) I tried it immediately and now I like it even better than the actual version. Filled in nice jars, this would also make for cute birthday or Christmas gifts!






























Ingredients:

  • 200g hazelnut butter 
  • 3 oz. dark chocolate 
  • 3/4 cup margarine 
  • 20g confectioner's sugar
  • 1 tsp. ground vanilla
  • pinch of sea salt

Instructions:

  1. Melt chocolate in a bowl.
  2. If you like, warm up the margarine, so it is smooth. Mix hazelnut butter, margarine, sugar, vanilla and salt.
  3. Add melted chocolate and mix until smooth.
  4. Pour mix into a glass or container, freeze for about 30 minutes, then keep in the refrigerator.






























German recipe:

Zutaten:

  • 200g Haselnussmus
  • 100g Zartbitterschokolade
  • 180g Pflanzenmargarine
  • 20g Puderzucker
  • 1 TL gemahlene Vanille
  • 1 Prise Meersalz
Zubereitung:
  1. Schokolade im Wasserbad schmelzen.
  2. Margarine eventuell leicht erwärmen, damit sie flüssig wird. Haselnussmus mit Margarine, Puderzucker, Vanille und Salz vermixen (wenn alles flüssig ist, geht das mit einem Schneebesen).
  3. Schokolade dazu geben und cremig schlagen.
  4. Die Masse in ein Gefäß füllen und etwa eine halbe Stunde im Gefrierfach kühlen, danach in den Kühlschrank stellen.

No comments:

Post a Comment