I used to be a huuuge Nutella lover! So when I found this recipe for a vegan version, I was all in! :) I tried it immediately and now I like it even better than the actual version. Filled in nice jars, this would also make for cute birthday or Christmas gifts!
Ingredients:
- 200g hazelnut butter
- 3 oz. dark chocolate
- 3/4 cup margarine
- 20g confectioner's sugar
- 1 tsp. ground vanilla
- pinch of sea salt
Instructions:
- Melt chocolate in a bowl.
- If you like, warm up the margarine, so it is smooth. Mix hazelnut butter, margarine, sugar, vanilla and salt.
- Add melted chocolate and mix until smooth.
- Pour mix into a glass or container, freeze for about 30 minutes, then keep in the refrigerator.
German recipe:
Zutaten:
- 200g Haselnussmus
- 100g Zartbitterschokolade
- 180g Pflanzenmargarine
- 20g Puderzucker
- 1 TL gemahlene Vanille
- 1 Prise Meersalz
Zubereitung:
- Schokolade im Wasserbad schmelzen.
- Margarine eventuell leicht erwärmen, damit sie flüssig wird. Haselnussmus mit Margarine, Puderzucker, Vanille und Salz vermixen (wenn alles flüssig ist, geht das mit einem Schneebesen).
- Schokolade dazu geben und cremig schlagen.
- Die Masse in ein Gefäß füllen und etwa eine halbe Stunde im Gefrierfach kühlen, danach in den Kühlschrank stellen.
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