This recipe is a vegan knock-off of the Italian carbonara pasta, which is classically made with bacon and eggs. It has a rich and creamy consistency, while still feeling like a light meal because the pasta is substituted with zucchini. The smoked tofu tastes similar to bacon, so I was even able to impress an avid meat eater with this :)
Ingredients (about 2 servings):
- 4 zucchinis
- 100g almond butter
- 160g smoked tofu
- 1 onion
- 1 garlic clove
- 1 tsp lemon juice
- parsley (around half a bunch)
- 4 tbsp olive oil
Instructions:
- Cut tofu into cubes. Peel & cut onion and garlic and chop. Wash and chop parsley.
- Whisk together almond butter and 240ml (1 cup) water.
- Wash zucchini and cut into strips (zoodles), for instance with a spiral slicer. Mix them with 2 tbsp olive oil and some salt.
- Heat up 2 tbsp olive oil in a pan to roast the tofu in for about 3 minutes. Add garlic and onion and roast for another 3 minutes.
- Add almond butter mix, lemon juice and parsley. Salt & pepper to taste. Let it come to a boil to have it thicken a bit.
- Gently fold in the zoodles and warm up for about 1-2 minutes. Enjoy!
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German recipe:
Zutaten (für etwa 2 Portionen):
- 4 Zucchini
- 100g weißes Mandelmuß
- 160g Räuchertofu
- 1 Zwiebel
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Zitronensaft
- Petersilie (etwa 1/2 Bund)
- 4 EL Olivenöl
Zubereitung:
- Tofu würfeln. Zwiebel & Knoblauch schälen und klein hacken. Petersilie waschen & hacken.
- Mandelmuß mit einem Schneebesen mit 240ml Wasser vermengen.
- Zucchini waschen und z.B. mit einem Spiralschneider in lange Streifen schneiden. Die Zoodles dann mit 2 EL Olivenöl und etwas Salz mischen.
- 2 EL Olivenöl in einer Pfanne erhitzen und Tofu darin 3 Minuten anbraten. Zwiebel & Knoblauch hinzufügen und weitere 3 Minuten anbraten.
- Nun das Mandelmuß, Zitronensaft & Petersilie hinzufügen. Mit Salz & Pfeffer abschmecken. Kurz aufkochen, damit die Soße etwas andickt.
- Die Zoodles vorsichtig unterheben und 1-2 Minuten in der Soße erhitzen. Dann genießen! ;)
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