This is a vegan version of the classic Waldorf salad. It's a really nice side dish and what I also liked was miking it with some lettuce- then you have a mixed salad and you don't need a dressing for the lettuce because the Waldorf salad is juicy enough!
Ingredients:
- 350g celery root
- 2 apples
- 100g cranberries
- 220g soy yogurt
- 2 tbsp walnut oil
- 1 lemon: 1 tbsp juice & some peel
- sea salt & pepper
For the walnuts:
- 60g walnuts
- 1 tbsp agave syrup (or maple if you want)
- 1/2 tsp gingerbread spice
- sea salt
Instructions:
- Preheat oven to 430°F.
- Chop walnuts and mix with agave sirup, gingerbread spice and a pinch of salt.
- Bake in the oven for 10 minutes. (for instance in a baking pan)
- Peel celery root and grate. Wash apples and grate as well.
- Mix together celery, apples, cranberries, lemon peel & juice, soy yogurt and walnut oil in a bowl. Salt & pepper to taste.
- Serve and sprinkle with the gingerbread walnuts!
-----------------------------------------------------------------------------------
German recipe:
Zutaten:
- 350g Knollensellerie
- 2 Äpfel
- 100g Cranberries
- 220g Sojajoghurt
- 2 EL Walnussöl
- 1 Bio Zitrone: 1 EL Saft & etwas abgeriebene Schale
- Meersalz & Pfeffer
Für die Walnüsse:
- 60g Walnusskerne
- 1 EL Agavendicksaft
- 1/2 TL Lebkuchengewürz
- Meersalz
Zubereitung:
- Backofen auf 200°C Ober-/Unterhitze vorheizen.
- Walnüsse grob hacken und mit Agavendicksaft, Lebkuchengewürz und einer Prise Salz vermengen.
- In einer kleinen Backform für 10 Minuten im Ofen backen.
- Sellerie schälen und reiben. Äpfel waschen und ebenfalls reiben.
- Sellerie, Äpfel, Cranberries, Zitronensaft & -schale, Sojajoghurt und Walnussöl in einer Schüssel vermischen und mit Salz & Pfeffer abschmecken.
- Servieren und mit den gebackenen Walnüssen bestreuen!
No comments:
Post a Comment