January 26, 2015

Sweet Potato Chips



These sweet potato chips are a wonderful snack or side dish! They are crisp on the outside and chewy on the inside, and are sweet and salty at the same time!
Sometimes I just make them at night and munch on them instead of having dinner :)






Ingredients:
1 sweet potato
1 tbsp. olive oil
sea salt

Instructions:
1. Peel the potato and cut it into thin slices.
2. Layer the slices in a baking pan, sprinkle some oil on them as well as sea salt to taste.
3. Bake them in the oven at around 200°C (392°F) for an hour, turning them once, so they get crisp from both sides.







German recipe:

Zutaten:
1 Süßkartoffel
1 EL Olivenöl
Meersalz

Zubereitung:
1. Kartoffel schälen und in dünne Scheiben schneiden.
2. Die Scheiben in einer Backform übereinanderlegen und mit etwas Öl und Salz beträufeln.
3. Im Ofen bei 200°C für etwa eine Stunde backen, dazwischen einmal wenden, damit sie von beiden Seiten kross werden.

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