This is a vegan version of the classic Waldorf salad. It's a really nice side dish and what I also liked was miking it with some lettuce- then you have a mixed salad and you don't need a dressing for the lettuce because the Waldorf salad is juicy enough!
- 350g celery root
 - 2 apples
 - 100g cranberries
 - 220g soy yogurt
 - 2 tbsp walnut oil
 - 1 lemon: 1 tbsp juice & some peel
 - sea salt & pepper
 
For the walnuts:
- 60g walnuts
 - 1 tbsp agave syrup (or maple if you want)
 - 1/2 tsp gingerbread spice
 - sea salt
 
Instructions:
- Preheat oven to 430°F.
 - Chop walnuts and mix with agave sirup, gingerbread spice and a pinch of salt.
 - Bake in the oven for 10 minutes. (for instance in a baking pan)
 - Peel celery root and grate. Wash apples and grate as well.
 - Mix together celery, apples, cranberries, lemon peel & juice, soy yogurt and walnut oil in a bowl. Salt & pepper to taste.
 - Serve and sprinkle with the gingerbread walnuts!
 
-----------------------------------------------------------------------------------
German recipe:
Zutaten:
- 350g Knollensellerie
 - 2 Äpfel
 - 100g Cranberries
 - 220g Sojajoghurt
 - 2 EL Walnussöl
 - 1 Bio Zitrone: 1 EL Saft & etwas abgeriebene Schale
 - Meersalz & Pfeffer
 
Für die Walnüsse:
- 60g Walnusskerne
 - 1 EL Agavendicksaft
 - 1/2 TL Lebkuchengewürz
 - Meersalz
 
Zubereitung:
- Backofen auf 200°C Ober-/Unterhitze vorheizen.
 - Walnüsse grob hacken und mit Agavendicksaft, Lebkuchengewürz und einer Prise Salz vermengen.
 - In einer kleinen Backform für 10 Minuten im Ofen backen.
 - Sellerie schälen und reiben. Äpfel waschen und ebenfalls reiben.
 - Sellerie, Äpfel, Cranberries, Zitronensaft & -schale, Sojajoghurt und Walnussöl in einer Schüssel vermischen und mit Salz & Pfeffer abschmecken.
 - Servieren und mit den gebackenen Walnüssen bestreuen!
 

No comments:
Post a Comment