January 27, 2015

Curry-Coconut-Cream Cauliflower

This is a quick and easy recipe for a side dish with a twist. You can serve it with potatoes for instance for a simple dinner, and it makes the cauliflower a little more exciting! :)

I adapted the recipe from Attila Hildmann's book "Vegan To Go" that has some great recipes!












































Ingredients:

  • 1 cauliflower
  • 300 ml coconut milk
  • 2 tbsp. coconut oil
  • 30g cashew cream
  • 2 tsp. curry
  • 1 onion
  • 1 mini chili pepper
  • 2 tbsp. almond plates
  • sea salt






Instructions:
  1. Peel and cut the onion, grind the chili pepper, and roast both in 1 tbsp. coconut oil in a pan.
  2. Add curry and roast for another minute. Add coconut milk and cashew cream, and salt to taste.
  3. Cut the cauliflower and boil in salted water for 3 minutes, then drain.
  4. Roast the cauliflower in the remaining coconut oil in a pan for about 5 minutes.
  5. Roast the almond plates in a pan without oil for 2-3 minutes.
  6. Mix the cauliflower and the sauce and sprinkle with almond plates. Enjoy!







































German recipe:

Zutaten:
  • 1 Blumenkohl
  • 300 ml Kokosmilch
  • 2 EL Kokosöl
  • 30g Cashewmuß
  • 2 TL Curry
  • 1 Zwiebel
  • 1 mini Chilischote
  • 2 EL Mandelblättchen
  • Meersalz
Zubereitung:
  1. Zwiebel schälen & schneiden, die Chilischote mahlen oder hacken, und beides in einer Pfanne in 1 EL Kokosöl anbraten. 
  2. Curry hinzugeben und eine weitere Minute anbraten. Nun die Kokosmilch und das Cashewmuß dazugeben und nach Belieben salzen. 
  3. Blumenkohl schneiden und 3 Minuten im Salzwasser ankochen, dann abgießen. 
  4. Nun den Blumenkohl noch in 1 EL Kokosöl in einer Pfanne etwa 5 Minuten anbraten. 
  5. Die Mandelblättchen in einer Pfanne für 2-3 Minuten rösten. 
  6. Blumenkohl mit der Soße mixen, dann mit Mandelblättchen garnieren. Guten Appetit!

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