This is a quick and easy recipe for a side dish with a twist. You can serve it with potatoes for instance for a simple dinner, and it makes the cauliflower a little more exciting! :)
I adapted the recipe from Attila Hildmann's book "Vegan To Go" that has some great recipes!
I adapted the recipe from Attila Hildmann's book "Vegan To Go" that has some great recipes!
Ingredients:
- 1 cauliflower
- 300 ml coconut milk
- 2 tbsp. coconut oil
- 30g cashew cream
- 2 tsp. curry
- 1 onion
- 1 mini chili pepper
- 2 tbsp. almond plates
- sea salt
Instructions:
- Peel and cut the onion, grind the chili pepper, and roast both in 1 tbsp. coconut oil in a pan.
- Add curry and roast for another minute. Add coconut milk and cashew cream, and salt to taste.
- Cut the cauliflower and boil in salted water for 3 minutes, then drain.
- Roast the cauliflower in the remaining coconut oil in a pan for about 5 minutes.
- Roast the almond plates in a pan without oil for 2-3 minutes.
- Mix the cauliflower and the sauce and sprinkle with almond plates. Enjoy!
German recipe:
Zutaten:
- 1 Blumenkohl
- 300 ml Kokosmilch
- 2 EL Kokosöl
- 30g Cashewmuß
- 2 TL Curry
- 1 Zwiebel
- 1 mini Chilischote
- 2 EL Mandelblättchen
- Meersalz
Zubereitung:
- Zwiebel schälen & schneiden, die Chilischote mahlen oder hacken, und beides in einer Pfanne in 1 EL Kokosöl anbraten.
- Curry hinzugeben und eine weitere Minute anbraten. Nun die Kokosmilch und das Cashewmuß dazugeben und nach Belieben salzen.
- Blumenkohl schneiden und 3 Minuten im Salzwasser ankochen, dann abgießen.
- Nun den Blumenkohl noch in 1 EL Kokosöl in einer Pfanne etwa 5 Minuten anbraten.
- Die Mandelblättchen in einer Pfanne für 2-3 Minuten rösten.
- Blumenkohl mit der Soße mixen, dann mit Mandelblättchen garnieren. Guten Appetit!
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